Wetstraat: meer dan 1000 handtekeningen voor een betere herverdeling van de openbare ruimte.

12/03/2018 - Algemeen

100.000 fietsers zijn er dit jaar al gepasseerd op de Wetstraat. De Fietsersverenigingen maken van de gelegenheid gebruik om een 1000tal handtekeningen over te maken aan de Minister van Mobiliteit. In de petitie werd de herverdeling van de openbare ruimte op deze belangrijke fietsas gevraagd.

Dinsdag 13 maart organiseert Bike for Brussels een klein evenement om de 100.000ste fietser die voorbij de fietsteller passeerde op  de wetstraat. Hiermee wordt nogmaals op het belang van deze as gewezen.

Roel De Cleen van de fietsers bond stelt dan ook : “ De Wetstraat is een van de belangrijkste fietsassen. De weg is relatief vlak en heel direct. Heel wat fietsers gebruiken dus de Wetstraat. Maar ze krijgen er niet de ruimte voor. De auto’s krijgen vier brede rijstroken. Fietsers en voetgangers moeten het trottoir delen. Wat, zeker op het spitsuur, een moeilijke opdracht is.“

De Fietsersverengingen, Gracq en Fietsersbond, grijpen dit moment aan om aan de Minister van openbare werken de handtekeningen te overhandigen. Daarin vragen ze meer ruimte voor fietsers en voetgangers op deze symbolische straat.

Contact Roel De Cleen Woordvoerder Brussel 0486.306.604

De heraanleg van de Wetstraat werd ook door het online platform My Bike World verkozen tot beste project. In augustus ging er ook een pick-nick met meer dan 400 deelnemers door. Steeds werd de herverdeling van de openbare ruimte weg op deze belangrijke fietsas gevraagd.