Kalender

13/05/2019 - Algemeen

Een greep uit wat er te beleven valt op en naast de fiets de komende maanden! Bekijk zeker ook onze events op Facebook!

Di 14/5 TED-talks: de fiets bevrijdt in Brussel
Een andere kijk op de fiets: De Amerikaanse activiste Susan B. Antony zei in 1880: 'the bicycle did more to emancipate women than anything else in the world.' Fietsmanager Frederik Depoortere leidt vier TED TALKS in over de rol van de fiets in de bevrijding van de vrouw in het begin van de 20ste eeuw, in Congo en in het Brussel van vandaag, met Bieke Purnelle, Nadia Belalia, Kinch en Bes & Maud. Meer info.

Do 16/5 Meetellen met straatvinken in Provincie Antwerpen, Leuven en Waasland
Hoe gezond is het verkeer in jouw straat? Vink op donderdag 16 mei aan hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door jouw straat passeren. Meer info.

Zo 19/5 F220-F212-F2 Actieroute naar Brussel
De Fietsersbond van Aalst, Affligem, Asse, Haaltert en Ternat willen samen aandacht schenken aan een betere fietsverbinding van Aalst naar Brussel. Vooral een goede bewegwijzering, en een goed berijdbare fietsroute zijn belangrijk. Fiets met ons mee, en geef aan dat er werk van moet gemaakt worden! Meer info.

20-24/5 Klimaatactieweek 'KlimAxSSE' Asse
Van 20 tot 24 mei zal in Asse de klimaatactieweek 'KlimAxSSE' plaatsvinden. Alle Assenaren, Assese scholen, verenigingen, wijkcomité’s, bedrijven en het gemeentebestuur kunnen die week vrijblijvend meedoen aan één of meerdere klimaatacties. Daarnaast wil KlimAxSSE ook nadien verder doorgaan als klimaatplatform in Asse.

Vr 24/5 Bike-In -cinema
Megaplezante fietsprimeur in België: een fiets-bike-in! Voor het eerst mag je met je fiets IN de Roma. Om 16u minder (fiets)films, pauze om te eten ‘in fietsstijl' om 18u en om 20u volwassen fietskortfilms. Deelname is gratis, wel reserveren. Meer info.

Za 25/5 Nationale Critical mass in Antwerpen
Een Critical Mass heeft maar één doel: samen fietsen! Hoe meer fietsen, hoe groter het signaal dat er een grote massa fietsers is om rekening mee te houden. Dus sluit aan bij alle Critical Mass-es, fietsers jong en oud, en Fietsersbond-afdelingen van België. Verzamelen om 14u in Park Spoor Noord, vertrek voor een mega Critical Mass-tocht door Antwerpen om 15u. Er vertrekken trouwens verschillende fietstochten naar  Antwerpen. Meer info.

Zo 26/5 Verkiezingen
Lees onze memoranda met voorstellen voor een echt fietsklimaat voor de volgende regeringen!

Ma 3/6 Nationale wereldfietsdag
Noteer al in je agenda dat je zeker dié dag op de fiets springt!

Za 8/6 Ledenuitstap Rotterdam
(Nog) Eens tijd om wat fietsinspiratie op te doen bij de noorderburen? Nu is je kans: kom mee met de Fietsersbond naar Rotterdam! Er zijn nog een tiental plaatsjes vrij. Meer info.

Zo 7/7 Grand Départ Brussel
Op zaterdag 7 juli start de Tour in Brussel. En dat zullen ze daar geweten hebben. Er worden maar liefst één miljoen bezoekers verwacht! De stad Brussel zet de tour én de fiets dan ook zwaar in de (gele) bloemetjes. Kom een graantje meefietsen! Vanaf nu tot aan de start worden er allerlei leuke fietsactiviteiten georganiseerd. Meer info.

16-22/9 Week van de mobiliteit
Zoals elk jaar worden in de week van de mobiliteit Vlamingen uitgenodigd om zich eens anders voort te bewegen dan in hun verstokte auto met allerlei initiatieven van duurzame mobiliteitsorganisaties, zoals de Fietsersbond. Meer info.

Za 16/11 Algemene Vergadering en vormingen in Aalst
Voor de vroege vogels: in november worden weer enkele boeiende fietsworkshops en lezingen georganiseerd over actuele fietsthema’s. In het najaar maken we het programma bekend.