Verkiezingen 13 oktober 2024: antwoorden van de politieke partijen op het memorandum van de fietsersbond Erpe-Mere

17/09/2024 - Oost-Vlaanderen - Erpe Mere

Alle politieke partijen van Erpe-mere beantwoordden de vragenlijst. Wij bundelden de antwoorden in een overzicht dat u kan inkijken.

Op 30 april overhandigde Fietsersbond Erpe-Mere aan alle politieke fracties van Erpe-Mere een zorgvuldig samengesteld memorandum. In dit document bundelden we onze ideeën voor een fietsvriendelijker Erpe-Mere.
Alle politieke partijen van Erpe-mere beantwoordden de vragenlijst die we achteraan bij het memorandum voegden. Wij bundelden de antwoorden in een overzicht dat u kan inkijken via:https://www.fietsersbond.be/sites/default/files/publications/20240917_Fietsersbond_Antwoorden_Memorandum_2024_ErpeMere.pdf

Onze conclusie: alle partijen van Erpe-Mere beloven  in hun verkiezingsprogramma’s om op één of andere manier aandacht te besteden aan de mobiliteitsknoop in Erpe-Mere en om te zorgen voor meer veiligheid voor de trage weggebruiker. Hoe de voorstellen concreet zullen worden gemaakt, is nog niet altijd even duidelijk, maar een aanpak van de files, de parkeerproblemen, meer en betere fiets- en voetpaden zijn duidelijk items die een trapje op de prioriteitsladder zijn gestegen. Dankzij de Fietsersbond of dankzij meer wakkere en bewuste trage weggebruikers? Het één kan niet zonder het ander. 
In de toekomst zou de Fietsersbond zich alvast mogen verheugen op een plaatsje in de verkeerscommissie. We hopen op die manier nog beter bij te dragen aan een fietsveiliger Erpe-Mere!