Fietstocht Plaslaar 4 september 2016

28/06/2016 - Antwerpen - Boechout-Vremde

(Voor sfeerfoto's zie link onderaan)

Heb je zin om een onbekend, maar verrassend stukje natuur vlakbij Boechout te ontdekken? Wil je graag kennismaken met fietsers uit de buurt? Wees er dan bij op zondag 4 september! We fietsen naar Plaslaar, een aantrekkelijk natuurgebied in Lier. Een gids van Natuurpunt (afdeling Wielewaal) geeft ons uitleg bij de planten, waterdiertjes  en vogels die er ondertussen hun stekje gevonden hebben.

In het voorjaar van 2012 beëindigde de provincie Antwerpen de aanleg van 8 hectare overstromingsgebied op de Duwijkloop in Lier. Een maatregel die niet enkel de Lierenaars vrijwaart van natte voeten bij hevige regenval, maar meteen ook zorgt voor een mooi natuurgebied! Deze zone werd op een ecologische wijze ingericht met een meanderende waterloop en permanente poelen. Dankzij het nieuwe fiets- en wandelpad kan iedereen van het nieuwe stukje natuur genieten.

We vertrekken om 14 uur aan de gemeentelijke bibliotheek (Jef Van Hoofplein) en voorzien rond 17.30 uur terug te zijn. Het bezoek aan Plaslaar duurt ongeveer een uurtje. De fietstocht (heen en terug) die ongeveer 20 km is, verloopt aan een gezapig tempo langs groene, rustige paden. We voorzien ook een stop om onze kelen te smeren en een gezellig praatje te doen.

De tocht is gratis en inschrijven hoeft niet.

Wil je samen met andere fietsers deze parel van de natuur leren kennen, dan is onze fietstocht een absolute aanrader!

Sfeerfoto's van de tocht vind je hier.