Fietsenstalling Muze/ Leertuin mag niet verdwijnen!

27/10/2021 - Vlaams-Brabant - Meise

Tot onze ontzetting stellen we vast dat het schepencollege op 11/10 heeft beslist om de fietsenstalling aan de Brusselsesteenweg (Muze) te verplaatsen naar Westrode. Deze fietsenstalling is ideaal gelegen en noodzakelijk voor de vele scholieren (basisschool en muziekschool) en leerkrachten die hier dagelijks hun fiets parkeren. Ze wordt dan ook vaak gebruikt door vele fietsers en zorgt bovendien voor een veilige doorgang voor voetgangers.

We begrepen de eerdere beslissing van 19 juli 2021 waarbij de fietsenstalling zou verplaatst worden naar een andere plek op de parking aan De Leertuin al niet goed. Ook gezien de kostprijs. De fietsenstalling naar Westrode verplaatsen tart echter alle logica. Enkel en alleen om 2 à 3 parkeerplaatsen terug te geven aan het autoverkeer?

Jarenlang vonden fietsers onvoldoende plaats om hun fietsen veilig en droog te stallen aan Leertuin en Muze. De school deed en doet al die tijd heel veel inspanningen om kinderen en leerkrachten te stimuleren met de fiets naar school te komen. Nu er eindelijk een stap in de goede richting werd gezet, wordt deze alweer teruggedraaid. Waarom is ons onduidelijk. Is een fietser minder waard dan een automobilist? Want laat ons eerlijk zijn, 3 parkeerplaatsen betekent plaats voor maximum 3 à 6 personen (3 auto’s met chauffeur en eventueel een passagier). De fietsenstalling biedt plaats aan 30 fietsen dus 5 à 10 keer zoveel.

We betreuren eveneens ten zeerste dat we als belangenorganisatie op geen enkel moment werden geraadpleegd in dit dossier. In een recente mail schreef de schepen letterlijk: “Ook ik ben ervan overtuigd dat er zeer veel werk is op vlak van fietsinfrastructuur.” Als dit een voorbeeld is van het vele werk, dan houden we ons hart vast.

Wij vinden deze verhuis daarom een heel slecht idee. Vind je dit ook? Laat dan van je horen.

Stuur een mail naar de burgemeester gerda.vandenbrande@meise.be en de schepen van mobiliteit ruben.algaba@meise.be om te laten weten dat je het niet eens bent. Zet ons in cc: meise@fietsersbond.be