Applausactie AZ St-Jan AV / Fietsersbond Brugge – 3 juni 2022

23/05/2022 - West-Vlaanderen - Brugge

7U tot 8U30 fietspad tussen de fietsparkings

Dit jaar houdt Fietsersbond Brugge een applausactie voor het fietsend personeel en bezoekers van het AZ Sint-Jan AV op de site van Ruddershove 10. Dit ’s ochtends  7U tot 8U30 aan het fietspad tussen de 2 fietsstallingen.
Help je om een erehaag met applaus te vormen langs het fietspad ?
https://fb.me/e/2eKdvOlNO

World Bicycle Day Vrijdag 3 Juni

Applaus omdat fietsen van en naar het werk de wissel inhoudt naar een lente frisse comfortzone, waarin onze zintuigen geprikkeld worden en een belevingswereld opengaat! Applaus voor de zorgverleners na de Coronapandemie omdat ze fietsend bewust kiezen voor het vrije gevoel en ademruimte na het afleggen van de beschermingskledij. We wensen het zorgpersoneel alle zuivere lucht toe.

Fietsen is gezond.

Want fietsen mag getuigen van een ruime kijk op gezondheid, werkt gezondheidsbevorderend, heeft aandeel in de 30% die de mens daarin zelf in handen heeft.

Meer fiets en minder auto betekent minder hoge bloeddruk, minder kans op beroerte, minder lawaaihinder, minder fijn stof en meer weerstand tegen ziekte. Dus applaus voor de zorgverleners op de fiets!

Luchtverontreiniging jaagt benzeen de hoogte in en hiermee de kans op bepaalde vormen van leukemie. Ook micropartikels bereiken ons bloed via de longen en dringen zo de organen binnen en de placenta van ongeboren leven.

C02 reductie

Applaus voor de koolstofarme keuze!
Broeikasgas vormt een laag in de atmosfeer die het zonlicht doorlaat, maar de weerkaatste warmte vanuit het aardoppervlak tegen houdt; op zich een voorwaarde voor leven op onze planeet, maar nu extreme gehaltes vertoont.

 

Fietsen kriebelt? Kijk op de website van Fietsersbond!
https://www.fietsersbond.be/brugge
https://www.facebook.com/fietsersbondbrugge