Leuke fietsapps

10/07/2015 - Vlaams-Brabant - Halle

Meer en meer fietsers hebben een smartphone. Zonder al te veel in detail te gaan, geven we graag een greep uit de talrijke apps voor fiets(ers), om uw nieuwsgierigheid te prikkelen en u het fietsend leven nog aangenamer te maken.

“Fiets! VL”

Hiermee kan je zelf een fietsroute uitstippelen op basis van het fietsknooppuntennerwerk van Toerisme Vlaanderen. Heb je een GSM met GPS dan verschuiven de routekaarten automatisch tijdens het fietsen en kan je je vorderingen “online” volgen. Je kan de fietsroute delen met anderen via e-mail of sociale media.

“Naviki”

Ook deze app laat je toe je eigen route te bepalen en op te slaan en ze vervolgens bij Naviki te laten documenteren m.b.t. bijvoorbeeld hellingsgraad en weersomstandigheden onderweg. Deze app functioneert gelijktijdig als fietscomputer.

“Bike doctor”

Deze app helpt je bij het oplossen van technische problemen aan de fiets. Hij maakt veel gebruik van beelden bij de instructies, gaat stap per stap te werk, behandelt de meeste voorkomende technische fietsproblemen en wordt zeer regelmatig bijgewerkt.

“Moves”

Deze app registreert op vernuftige wijze hoe ver je stapt, loopt en/of fietst gedurende de dag. Voor een optimaal resultaat kan je best je GSM continu online laten staan (wel met een hoger stroomverbruik). Gelukkig bestaan er oplossingen voor het snel leeglopen van batterijen.

“Runtastic”

Mag het ook wat sneller en sportiever? Dan is deze app aangewezen omdat hij van je GSM een superfietscomputer maakt met meer dan 50 verschillende fietsfuncties en snufjes bij de vleet.

“Size my bike”

De ultieme wens van heel wat fietsers is een fiets op de juiste maat. Deze app helpt je om op basis van een aantal fysieke afmetingen je fiets zo goed mogelijk af te stellen.

"Buienradar"

Laat je zowat twee uur vooruit kijken om te zien of er regen aankomt. Je kan zelf bepalen voor welke stad dit moet zijn. Ook heel lichte regen wordt consequent gesignaleerd. Net alsof Sabine Hagedoren of Frank De Boosere vooraan op je stuur heeft postgevat.

Tot slot … Allemaal leuke apps, maar voor je het weet is je gsm-batterij plat … Een oplossing is een reservebatterij – ook wel power bank genaamd. Voor een redelijke prijs en een extra-gewicht van +/- 250 gram kan je een power bank aanschaffen die 4x zoveel stroom biedt als de batterij van je gsm.

Bij het fietsen hou je je gsm natuurlijk niet in je hand. Er bestaan verschillende bevestigingssystemen die je toelaten om veilig en comfortabel gebruik te maken van de indrukwekkende apps op je gsm.

Veel “app”-plezier op de fiets !